21.03. Skrīveros norisinājās muzikāla un radoša tikšanās starp Aizkraukles novada skolām, kas jau guvusi tradicionālu nozīmi. 2023. gadā šī tikšanās norisinājās Aizkrauklē, bet 2024. gadā stafete tika nodota Skrīveru Mūzikas un mākslas skolai, kas piegāja šim novada skolu sadraudzības pasākumam ļoti radoši. Ciemiņus no Pļaviņu Mūzikas skolas, Kokneses Mūzikas skolas un Aizkraukles Mūzikas skolas sagaidīja mīmu trio, kas lika katrai skolai izlozēt savu uzstāšanās kārtas numuru, kā arī pavadīja ciemiņus uz atvēlētajām telpām.

Plkst.16:30 koncertu atvēra SMMS trio kameransamblis: Agate Anufrijeva (vijole), Kristers Gobiņš (akordeons), Kitija Štube (klavieres). Trio atskaņoja pedagoģes Maritas Karpas kompozīciju ,,Sākam no beigām’’ un komponista Gorka Hermosa ,,Anantango’’. Pēc nelielas SMMS direktores Ivetas Biķernieces uzrunas koncerts varēja sākties. Pirmā skolas unikalitāti prezentēja Aizkraukles Mūzikas skola, iepazīstinot klausītājus ar priekšnesumiem  kokles spēlē, ģitāras spēlē, un demonstrējot kora klases audzēkņa sniegumu.

Ar kārtas numuru 2 savas skolas unikalitāti prezentēja Kokneses Mūzikas skola, kas parādīja pirmsskolas vecuma audzēkņus pūšaminstrumentu spēlē gan kā jaunos solistus, gan kā ansambli. Skola sniedza arī priekšstatu ansamblī, ko var veidot ģimenes locekļi (brāļi), ja vien izvēlas muzicēt kopā, sniedzot brīnišķīgu priekšnesumu klavieru duetā.

Pļaviņu Mūzikas skola savus neatārtojamos talantus rādīja orķestra spēlē, kas bija atstrādāta līdz niansēm. Pūtēju kamerorķestrī piedalījās gan audzēkņi, gan pedagogi un klausītāji varēja redzēt un saklausīt audzēkņu lepnumu par sevi un savu skolu, kā arī prieku, ko sniedz muzicēšana kopā.

Koncertu noslēdza pati koncerta rīkotāju skola – Skrīveru Mūzikas un mākslas skola, kas savu unikalitāti un neatkārtojamību Aizkraukles novadā prezentēja Klarnetes klases esamību. Caur stāstījumu, nelielu vēstures ieskatu klarnetes  instrumenta ieviešanā, SMMS audzēkņi – Tomass Ondzuls, Gustavs Ondzuls, Kristiāns Krīgers, Adele Babre – demonstrēja sava instrumenta iespējas.

Jāatzīst, ka visi priekšnesumi bija daudzveidīgi un krāšņi, un koncerts ‘’paskrēja vēja spārniem’’. Pēc koncerta pedagogi tika aicināti uz metodisko apspriedi, bet paši dalībnieki piedalījās SMMS rīkotajās mākslas darbnīcās, kur audzēkņiem bija iespēja izveidot savu kolāžu.